Online in actie tegen bouw gezinsgevangenis op Kamp Zeist


donderdag 10 december 2015,

Dag van de Mensenrechten, dag van actie tegen de Vries & Verburg, bouwers van gezinsgevangenis

Vandaag, 10 december, is het Dag van de Mensenrechten. Dat is een uitstekende dag om op te komen voor gezinnen die opgesloten worden in gevangenissen, omdat de Nederlandse staat besloten heeft dat ze hier niet mogen zijn en dus vastgezet moeten worden om ze vervolgens te deporteren.  De Anarchistische Anti–deportatie Groep Utrecht AAGU heeft dan ook een oproep verspreid om vandaag online te protesteren tegen de bouw van een gezinsgevangenis op Kamp Zeist, een werk waar bouwbedrijf De Vries en Verburg het contract voor in de wacht heeft gesleept en mee aan de slag is. Intussen bestoken mensen het bedrijf en haar directeur met mails, Tweets en Facebook-berichten, en hopelijk ook met telefoontjes. Hieronder wat Tweets die ik de afgelopen uren heb verstuurd. De dag is nog niet voorbijk, dus doe ook je digitale ding, neem gerust over, varieer er op, of verzin zelf wat mooiers. Hoe dan ook: Geen gezinsgevangenis op Kamp Zeist, maar Sloop Kamp Zeist!

@Vriesverburg Wat vroeger “Befehl ist Befehl” heette, dat noemen we vandaag “business is business”? Stop bouw #gezinsgevangenis #kampzeist !

@amnestynl wat vinden jullie daar nu van dat @Vriesverburg een #gezinsgevangenis op #kampzeist bouwt? Het is Dag van de Mensenrechten, toch?

@Vriesverburg Stoppen jullie de bouw van #gezinsgevangenis op #kampzeist gewoon ff zelf? Of moeten wij het doen?

10 december, Dag van de Mensenrechten, dag om bouw #gezinsgevangenis op #kampzeist te stoppen. @Vriesverburg

@vriesverburg helpt koning Herodes bij jacht op kinderen. Mooie Kerst wordt dat! Stop bouw #gezinsgevangenis #kampzeist

Kinderen opsluiten is crimineel. Kinderen van vluchtelingen opsluiten dus ook. #gezinsgevangenis op #kampzeist bouwen dus ook. @Vriesverburg

@Vriesverburg : een christelijk bedrijf dat #gezinsgevangenis bouwt op #kampzeist . Wat een kerstgedachte: helpen met deporteren. Shame.

@Vriesverburg Heeft u dit al gelezen? http://www.aagu.nl/2015/scared.html … Dan weet u waarom u de bouw #gezinsgevangenis op #kampzeist moet stoppen. Nu.

@Vriesverburg Al gestopt met bouw van #gezinsgevangenis #kampzeist ? Hoog Tijd! Zou mooie stap zijn op 10 december Dag van de Mensenrechten.

@Vriesverburg Stop bouw #gezinsgevangenis #KampZeist! Stop medewerking aan kinderdeportaties! Wilt u bloed van vluchtelingen aan uw handen?

,

Comments are closed.